LEJYONELLA HASTALIĞI HAKKINDA EĞİTİM VERİLMİŞTİR

Artvin İSM

LEJYONELLA HASTALIGI HAKKINDA EGITIM VERILMISTIR

Saglik Bakanligi Türkiye Halk Sagligi Kurumu Bulasici Hastaliklar Daire Baskanliginca 13 Mayis 2015 tarih ve 29354 sayili Resmi Gazete de yayinlanarak yürürlüge giren Lejyonella Hastaligi Kontrol Usul ve Esaslari Hakkinda ki yönetmelik geregi;

Müdürlügümüz toplanti salonunda gerçeklestirilen sunumda; Hizmet vermekte oldugumuz hastanelerimizin ilgili görevlilerine, konaklama faaliyeti gösteren birimlerin sorumlu personeline LEJYONELLA hastaligi hakkinda egitim verilmistir. Yapilan sunum Sayin Müdürümüz Dr. Abdullah GÜLEǒ in katilimcilara katilim belgesi takdimiyle tamamlanmistir.

Bu egitim ilimizdeki tüm konaklama birimlerinde belirlenen sorumlulara 2016 yilinda da verilmeye devam edilecektir.

1-Hastaneler(Kamu Hastaneleri, Tip Fakültesi Hastaneleri, Askeri Hastaneler ve Özel Hastaneler)

2- Oteller, Moteller, Tatil Köyleri

3- Pansiyonlar, Misafirhaneler

4- Askeri Birlikler

5- Kaplicalar, rehabilitasyon merkezleri, huzurevleri

6- Çocuk ve Yasli Bakim evleri

LEJYONELLA HASTALIGI NEDIR?

Legionella pneumophila basta olmak üzere Legionella cinsi bakteriler etkendir. Pnömoni ile seyreder, ölümle sonuçlanabilir. Diger pnömonilerden ayrildigi nokta çevresel kaynak Legionella türleri suyun normal klorlama düzeyine dirençlidir. Dogadaki sulardan sehir sebeke sularina düsük konsantrasyonlarda geçebilir. Büyük binalarin su sistemlerine yerlesirler. Lejyonella; su kaynakli ve en ölümcül (%12) hastaliklardan biridir. Su zerrecikleri içerisine yerlesen bakterilerin hava yoluyla vücuda alinmasiyla bulasir, su zerrecikleri içerisindeki patojen miktari ve ortamda bekleme süresi hastalik riskini arttirir, hastalik insandan insana bulasmaz. Ülkemizde ilk vakalar 1994 yilinda Kusadasi’nda bir otelde yasanan salginda tanimlanmistir.

2015 Kurum Çalistayi 2015 Kurum Çalistayi 2015 Kurum Çalistayi 2015 Kurum Çalistayi

Bu sayfa 750 defa görüntülenmiştir   |   Bu sayfayı Word'e aktar

HASTALIKLAR HAKKINDA