EVDE SAĞLIK HİZMETLERİYLE YANINIZDAYIZ!

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİYLE YANINIZDAYIZ!

Evde Sağlık Hizmeti Nedir

Evde Sağlık Hizmeti; hekimlerin önerileri doğrultusunda hasta bireylere, aileleri ile yaşadıkları ortamda, sağlık ekibi tarafından rehabilitasyon, fizyoterapi, psikolojik tedavi de dahil tıbbi ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde sağlık ve bakım ile takip hizmetlerinin sunulmasını ifade etmektedir.

Bakanlığımızın 2010 yılında başlatmış olduğu evde sağlık hizmetleri başarıya ulaşmış ve 2015 verilerine göre yaklaşık 600 bin hastaya ulaşılmıştır. Evde sağlık hizmetleri tüm toplumla kucaklaşmış ve Sağlık Bakanlığının hastane yükünü azaltmış olup halkımıza büyük kolaylıklar sağlamıştır.

Müdürlüğümüz Faaliyetleri

Bu kapsamda ilimizde Artvin Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak devam ettiğimiz evde sağlık hizmetlerine, kazandırdığımız 2 adet yeni hizmet aracıyla daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz.

Müdürlüğümüz bünyesinde Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında;

•     İlimizde hizmetler bütüncül bir yaklaşımla ve işbirliği içerisinde verilmektedir.

•       Ekiplerimiz tarafından ilk ev ziyaretinde ihtiyaçların tespiti yapılarak hizmet planlaması yapılmaktadır.

•     Aile hekimi kendisine kayıtlı hastanın almış olduğu evde sağlık hizmetinin her aşamasından haberdar olmaktadır.

•     Müdürlüğümüze bağlı çalışan mobil ekip sayısının ihtiyaca göre artırılması ve gerektiğinde kırsaldaki hizmetlerin bu ekiplerce verilmesi sağlanmaktadır.

•      Filomuzdaki hizmet araçları ile hasta nakil araçlarının mevzuattaki belirlenmiş şekilde takibi yapılmakta olup araç sayısının ihtiyacı karşılayacak şekilde planlanması yapılmaktadır.

•          Hastanelerdeki hizmet birimlerinin evde sağlık ekibi ile koordineli çalışmaları sağlanmaktadır.

Bu sayfa 333 defa görüntülenmiştir   |   Bu sayfayı Word'e aktar