BESLENME DOSTU OKUL   SERTİFİKA VE BEYAZ BAYRAK DAĞITIM TÖRENİ

BESLENME DOSTU OKUL SERTİFİKA VE BEYAZ BAYRAK DAĞITIM TÖRENİ

BESLENME DOSTU OKUL   SERTİFİKA VE BEYAZ BAYRAK DAĞITIM TÖRENİ

Ülkemizde Bakanlığımız koordinasyonunda ve Milli Eğitim   Bakanlığı işbirliği ile “Beyaz Bayrak Programı” ve “Beslenme Dostu Okul     Programı” yürütülmektedir.

Beyaz Bayrak Programı 2006 yılında uygulamaya konulmuş olup program ile eğitim kurumlarının, temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin    yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi    amaçlanmaktadır.

Diğer yandan Beslenme Dostu Okul Programı ise 2010 yılında uygulanmaya başlanmıştır. Bu program ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul ve öğrenci sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir.

ARTVİN HALK SAĞLIĞI   MÜDÜRLÜĞÜ OLARAK FAALİYETLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ.

Bu kapsamda müdürlüğümüz ve milli eğitim müdürlüğü işbirliğinde 02 Haziran 2017 tarihinde Artvin Kazım Karabekir Anadolu Lisesinde düzenlenen törenle 24 okul ve 2 pansiyon Beyaz Bayrak, 14 okul ise Beslenme Dostu Okul unvanına sahip olmuştur. Böylece önceki çalışmalarımızla birlikte toplam 58 eğitim kurumu  beyaz bayraklı ve toplam 28 okul ise beslenme dostu okul olmuştur.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende Halk Sağlığı Müdürü Dr. Abdullah GÜLEÇ açılış konuşması yapmıştır. Sayın GÜLEÇ obeziteyle mücadele, sağlıklı beslenme,  hareketli hayat ve hijyenin önemine vurgu yaparak beyaz bayrak ve beslenme  dostu okul çalışmaları ile ilgili bilgi vermiştir.

Açılış konuşmasının ardından Halk Sağlığı Müdürlüğünden Diyetisyen Çağla HAKYEMEZOĞLU “Sağlıklı Beslenme ve Ramazanda Beslenme Önerileri” konulu sunum ile katılımcıları bilgilendirmiştir.

Tören okullara beyaz bayrak ödüllerinin Halk Sağlığı Müdürümüz Dr. Abdullah GÜLEÇ ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil KAHVECİ tarafından, beslenme dostu okul sertifikalarının ise Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İrfan AKALIN tarafından takdim     edilmesiyle son bulmuştur.

Bu vesileyle programların yürütülmesinde ve törende emeği geçen müdürlüğümüz ve milli eğitim müdürlüğümüz personeline, katılımcılara teşekkür eder,  saygılar sunarız.

HSM HSM HSM HSM

HSMHSMHSMHSM